Multifunctionele AirWatch is een multi gasdetector met standaard O2, LEL, CO en H2S

multi gasdetector, vast opgestelde gasdetectieStandaard met O2, LEL, H2S en CO. Optionele sensoren op aanvraag. Bijv: NH3, SO2 en CL2

Productbeschrijving


De AirWatch gasdetectie monitor die als non-ATEX AreaMonitor kan worden ingezet heeft in de basis O2, LEL, CO en H2S sensoren ingebouwd. Waarbij kan worden opgemerkt dat de toxische sensoren kunnen worden vervangen voor andere sensoren zoals bijvoorbeeld Zwaveldioxide SO2, Chloor Cl2, Ammoniak NH3 en Fosfine PH3. Het toestel heeft als basis toepassing het bewaken van machines in veilige zones en deze machines af te schakelen mocht er onverwachts toch iets voordoen. Zo kunt u zelf bepalen of dat voor alle sensoren geld of alleen voor het explosiegevaar. Bij een eventuele stroomuitval zal de AirWatch zijn werk blijven doen. Er zit een optionele backup accu in, die ervoor zorgt dat de AirWatch zijn werk voor 1 uur lang kan blijven uitvoeren. Alle resultaten worden opgeslagen op een makkelijk uitneembare SD-kaart. De datalogger is instelbaar om alle meetgegevens op te slaan tussen de 1 en 600 seconden!

Toepassingen AirWatch gasdetectie

Een van de toepassing waarvoor de AirWatch kan worden ingezet is bij ademlucht compressors. Wanneer er een vuile lucht wordt gemeten zal de AirWatch de compressor meteen laten uitschakelen, zodat er geen 'vuile' lucht in de ademflessen terecht kan komen. Pas nadat de omgevingslucht weer schoon is, zal de compressor weer gaan werken. De AirWatch zal tijdens en na het gebruik de omgevingslucht blijven meten. De AirWatch kan onder meer worden ingezet in parkeergarages, tunnels, bij waterzuiveringen maar bijvoorbeeld ook wanneer er een huis/gebouw ontsmet moet worden. Hiervoor gebruikt u de AirWatch met Wireless functie. Op afstand kunt u de waardes bekijken op uw laptop. Het is zelfs mogelijk om 255 AirWatches live te monitoren op een laptop.

Het non-ATEX karakter van deze gasdetector heeft te maken met het toepassen van non-Atex machines, zoals diesel aggregaten, lasmachines, liften etc. De behoefte om los van een brandwachter een vol geautomatiseerde afschakelsysteem toe te passen groeit met de dag. De AirWatch kan in talloze situaties en omgevingen worden ingezet. Door de handige en sterke magneten aan de achterzijde is de AirWatch makkelijk en razendsnel te plaatsen. Met een externe accu is de AirWatch mobiel en overal inzetbaar. Ook in gebieden waar geen stroom aanwezig is.

Zonebewaking

De AirWatch kan meerdere zones bewaken, denk hierbij aan bijvoorbeeld een raffinaderij waarbij grote zone's bewaakt dienen te worden op explosiegevaar en/of H2S. Detecteert een van de AirWatch een gevaar, dan zal deze dit onmiddellijk aangeven bij de operator, en direct gaan schakelen. Het is zelfs mogelijk om meerdere apparaten te schakelen bij een alarm. Na een alarm dient de zone gecontroleerd te worden.
Hiervoor gebruikt u een persoonlijke veiligheidsmeter (PS200).

Waarom?

Nog steeds lezen we berichten dat er mensen onwel dan wel letsel oplopen door giftige of explosieve gassen. De AirWatch detecteert of de ruimte veilig is voor de mensen die zich erin bevinden. Zelfs op een afstand van 50 meter kan de AirWatch zijn metingen doen. De AirWatch schakelt de machine uit of zet bijvoorbeeld een afzuiging aan.

Een video van de AirWatch vindt u op ons YouTube kanaal, klik hier voor een link naar onze AirWatch video.

Toepassingsgebieden


 • Het uitschakelen van generatoren, aggregaten, lastransformaten, ademluchtunits, pompen, etc.
 • Bewaken van besloten ruimte
 • Area bewaking
 • (Petrochemische) industrie
 • Scheepswerven
 • Shutdowns
 • Transport, distributie
 • (Container) begassingen
 • Ziekenhuizen
 • Parkeergarages
 • Tunnels
 • Waterzuiveringsinstallaties
 • Bouw en grondverzet

Specificaties


Afmetingen 280 x 165 x 137 mm HxBxD
Gewicht 2.0 kg
Bevestiging Standaard achterplaat met 2 magneten
Sensoren Standaard uitgerust met O2, LEL, CO en H2S
Systeem communicatie
Stand-alone via cable type 1 of 2, RS 485 of Wireless via 2,4 GHz ISM band, voldoet aan de IEEE 802.15.4 standaard
Werkbereik Wireless
Certificering
NON-ATEX FCC: QNT-PT2400S20-A, CE EN 300320 (RTTE richtlijn)
Datalogging SD kaart, 4GB
 


Downloads


7Solutions pdf iconDatasheet.pdf
7Solutions pdf iconFlyer.pdf

Contact


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.

t: +31 (0)10 - 27 99 991

e: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Back to top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok