Cl2 - Chloor

Chloorgas detectie

Cl2 ofwel dichloor genaamd kan als gevolg van haar giftige en onder bepaalde omstandigheden corrosieve en/of oxiderende werking schade toebrengen aan mens, dier en omgeving wanneer zij op onoordeelkundige wijze wordt opgeslagen en gebruikt. Daardoor en mede gezien het grote toepassingsgebied van chloor is chloorgas detectie een must om zo een veilig mogelijke situatie en werkplek te garanderen. Chloorgas komt bij kamertemperatuur voor, als een geel/groen en zeer giftig gas en is zwaarder dan lucht.

Toepassingen van Chloor en zijn verbindingen zijn o.a. het bleken van papier, het doden van schadelijke bacteriën in (zwem) water, onderdeel van insecticiden, verf, kunststof, textiel, geneesmiddelen. Zoutzuur maar ook ons keukenzout (natriumchloride) zijn toepassingen van het element Chloor(CL)

Bekijk hier al onze gasdetectie apparatuur voor het meten van (di)chloor (Cl2). Dit kunnen zowel draagbare- als vast-opgestelde toestellen zijn.
Heeft u vragen over onze dichloor meters, dan zijn wij bereid deze direct te beantwoorden.
Ons telefoonnummer is 010-2799991 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Back to top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok