PH3 - Fosfine

Fosfine (PH3) is een zeer giftig gas dat voor ongediertebestrijding door middel van gassing wordt gebruikt in allerlei besloten ruimtes. Fosfine is geurloos, kleurloos en brandbaar en al in vrij lage concentraties dodelijk. Bij gassingen tegen ongedierte wordt fosfine vaak gebruikt in de vorm van aluminiumfosfide- of magnesiumfosfidekorrels, waaruit bij contact met water uit de omgevingslucht gedoseerd fosfine vrijkomt, door hydrolyse van het metaalfosfide. Deze korrels bevatten ook andere chemische stoffen waaruit ammoniak ontstaat, wat helpt om de kans op spontane ontsteking of explosie van het fosfinegas te verminderen. De korrels bevatten onder andere ook methaanthiol om het gas een ruikbare knoflookgeur te geven om voor de aanwezigheid in de lucht te waarschuwen. De kans is groot dat er nog restanten van het oorspronkelijke biocide in zeecontainers zitten. Deze restanten kunnen onder bepaalde condities opnieuw fosfine gaan vormen. De concentratie fosfine loopt hierdoor weer snel op. Met de gasdetectors van 7Solutions kunt u het aantal ppm's fosfine binnen in een zeecontainer meten. Dit gebeurt veelal met gasdetectiebuisjes van Uniphos en Kwik-Draw.

Bekijk hier al onze gasdetectie meters voor het meten van fosfine (PH3). Dit kunnen zowel draagbare- als vast-opgestelde toestellen zijn.
Heeft u vragen over onze fosfine meters, dan zijn wij bereid deze direct te beantwoorden.
Ons telefoonnummer is 010-2799991 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Back to top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok