CO - Koolmonoxide

Het is een kleurloos gas dat onder meer ontstaat door onvolledige verbranding van koolstof, fossiele brandstoffen of andere brandbare koolstofverbindingen. Het is een belangrijke stof in de chemische industrie. Koolstofmonoxide is giftig, kleurloos en reukloos en een fractie lichter dan lucht, hierdoor is het erg gevaarlijk. In het bloed hecht het zich aan het zuurstoftransport in rode bloedcellen, waardoor het zuurstof verdringt. Zelfs bij een geringe concentratie van koolstofmonoxide in de lucht kan relatief veel koolstofmonoxide in het bloed terecht komen en er vergiftigingsverschijnselen kunnen optreden.

Bekijk hier al onze gasdetectie apparatuur voor het meten van koolmonoxide (CO). Dit kunnen zowel draagbare- als vast-opgestelde toestellen zijn.
Heeft u vragen over onze CO meters, dan zijn wij bereid deze direct te beantwoorden.
Ons telefoonnummer is 010-2799991 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Back to top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok