H2S - Waterstofsulfide

Waterstofsulfide wordt ook wel aangeduid met H2S en wordt soms met de verouderde term zwavelwaterstof aangeduid. H2S is een giftig gas dat een sterke geur heeft. Deze sterke geur lijkt op de geur van rotte eieren. De herkenbaarheid van de geur van H2S is alleen maar bij zeer lage concentraties door een mens waar te nemen. Zelfs wanneer lage concentraties van deze stof worden ingeademd over een lange periode is waterstofsulfide gevaarlijk. Bij hoge concentraties of langdurige blootstelling kan men de geur van H2S minder goed waarnemen omdat dan de intensiteit van de geurgevoeligheid achteruit gaat. De concentratie van een H2S wordt aangeduid in ppm. H2S is giftig wanneer deze stof wordt ingeademd door mensen en dieren.

Waterstofsulfide kan voorkomen in de aardbodem, maar ook in afvalwaterinstallaties en rioleringen als ook in vele besloten ruimten: rioolputten, pompgemalen, scheepsruimen, silo’s overstort putten, opslagtanks, kruipruimten, mestkelders, giertanks, tankwagens en etc.

Bekijk hier al onze gasdetectie apparatuur voor het meten van waterstofsulfide (H2S). Dit kunnen zowel draagbare- als vast-opgestelde toestellen zijn.
Heeft u vragen over onze H2S meters, dan zijn wij bereid deze direct te beantwoorden.
Ons telefoonnummer is 010-2799991 of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Back to top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok