Kalibratie van uw gasdetector / gasmeter / gasdetectiesysteem

Veiligheid volgens de regelgeving:kalibratie van gasmeter/gasdetectie/gas toestel
Om een veilige en betrouwbare werking van uw gasdetectie apparatuur te kunnen garanderen moeten alle toepasbare richtlijnen en wettelijke bepalingen worden opgevolgd. Nationale regelgeving vereist dan ook een regelmatige kalibratie en een functietest met een bekende gasconcentratie. Om aan een groot bereik van kalibratievereisten te kunnen voldoen, hebben wij verschillende kalibratiesystemen beschikbaar voor uw gasdetector en/of gasdetectiesysteem.

Hoe verloopt het kalibreren van een gasdetector?

Bij binnenkomst wordt de gasdetector eerst ingeboekt en uniek genummerd. In ons software systeem SKS wordt een order aangemaakt om het hele traject te volgen, van binnenkomst tot aan de factuur. Voordat onze technici uw gasdetector kunnen kalibreren dient het toestel eerst op temperatuur te komen alvorens de kalibratie kan worden begonnen. Alle gegevens worden genoteerd. Daarna wordt de werkinstructie van de fabrikant erbij gezocht en de fabrieksspecificaties. Hierna kan de echte kalibratie beginnen waarbij het gasdetector wordt vergeleken met de meetstandaard. Als alle gegevens zijn geregistreerd dan wordt het kalibratie certificaat gemaakt, hiermee kunt u aantonen dat uw gasdetector werkt zoals het behoort te werken.

Het is essentieel dat u altijd op uw gasdetectie apparatuur kunt vertrouwen. Onze vakkundige services techniekers zijn degene die de volledige onderhoud en service van uw gasdetectie apparaat verzorgen. Daardoor is de kwaliteit van ons onderhoud op uw gasdetector gewaarborgd. Daarnaast is 7Solutions B.V. in het bezit van vele certificaten specifiek gericht op onderhoud en reparatie van uw gasdetectietoestel.

Wij controleren uw explosiemeter, zuurstofmeter, koolmonoxidemeter en/of zwavelwaterstofmeter of een combinatie van deze instrumenten (onafhankelijk van het merk) . Dit doen wij met gecertificeerd kalibratiegas. U ontvangt na deze controle een certificaat. Bent u in het bezit van vast-opgestelde gasdetectie installaties, deze kunnen wij ook voor u onderhouden en controleren.

Kalibratie op locatie:
Wij kalibreren uw gasdetectietoestel op locatie, dat betekent dat wij met de 7Solutions B.V. kalibratiebus bij u langskomen. Het voordeel van kalibreren op locatie is dat uw gasmeter, uw gasdetectie systeem of uw vaste gasdetectie toestellen direct weer beschikbaar zijn en wij uw eventuele vragen direct kunnen beantwoorden. Lees hier in onze informatiebrochure over de kalibratie mogelijkheden die wij u kunnen bieden.

Kalibratie bij ons in Capelle aan den IJssel:
Doordat u uw gasdetector naar ons opstuurt, kunnen wij de gasdetector kalibreren bij ons op het hoofdkantoor. Met een technische dienst en alle benodigde apparatuur kunnen wij uw gasdetectie toestellen voorzien van een (periodieke) kalibratie. Wij sturen uw toestel franco retour en binnen 4 dagen nadat u hem heeft verzonden, zenden wij hem weer terug.

Het opsturen van uw gasdetectie toestel doet u naar:
7Solutions B.V.

T.a.v. Technische Dienst
Hoofdweg 36A
2908 LC Capelle aan den IJssel

Uw gasdetector langskomen brengen bij ons terwijl u wacht
Er is naast het opsturen ook een mogelijkheid om uw gasdetector langs te komen brengen bij 7Solutions. U kunt dan, terwijl wij het toestel gereed maken, een kop koffie drinken. Door de WiFi-voorziening heeft u de mogelijkheid verder te werken terwijl wij uw gasdetector in orde maken.

Tevens is een afspraak in het weekend mogelijk.

Heeft u vragen over een kalibratie of over kalibreren van een toestel, neem gerust contact met ons op en wij kunnen u gemakkelijk verder helpen.

Back to top
Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
More information Ok